Activiteiten

In verband met het WK 2022 kreeg de NSBS bezoek van de STVS. Kijk naar onderstaande videos:

 

De soosleden hadden op 30 juni 2022 een uitstapje naar Leiding. Op uitnodiging van de Vrienden van Leiding en Saramacca werd de doelgroep verwend op het sportcomplex te Leiding. Het uitstapje was georganiseerd i.v.m. 1 juli, Ketikoti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook had het personeel van de NSBS een verkoopdag op het terrein van de NSBS. Diverse gerechten, snacks, drank, plantjes e.a. spullen, werden op die dag verkocht. 

 

 

 

 

 

 

De mannen van de Volwassenen Soos werden op 16 juli in de bloemetjes gezet i.v.m. Vaderdag.  Mevrouw Claudia Krommie en mevrouw Eugenie Esajas zorgden voor presentjes, eten en drank op die dag.

 

De NSBS heeft op 15 juli 2022 deelgenomen aan een mini expositie i.v.m. World Youth Skills Day. Klein ondernemers met een visuele beperking hebben hun producten tentoon gesteld en verkocht aan belangstellenden. De zelfgemaakte producten zoals: sieraden, mandjes, muziek, ketjap, ijsjes, koekjes en sappen, stonden in de belangstelling. De doelgroep is tevreden over de organisatie van deze Talentendag. De dag is georganiseerd door Stichting B’Art, Culture & Sport Empowerment i.s.m. andere sociale organisaties en is gehouden in de ballroom van Royal Torarica.

 

De Mediationgroep Suriname heeft op donderdag 17 maart 2022 haar eerste presentatie gehouden bij de NSBS. Eugenie Esajas en Dirk Currie vertelden de aanwezige blinden en slechtzienden over het belang en de voordelen van mediation. Mediation is een tool om conflicten op te lossen.

De aanwezigen waren zeer geïnteresseerd. Dat was te merken aan de interactie en de vragen die er gesteld werden. Na afloop kreeg de groep de contactgegevens van de mediators mee. Op donderdag 24 maart zal de tweede groep visueel beperkten geïnformeerd worden.

 

Mediation is een tool voor het oplossen van conflicten als partijen er zelf niet (meer) uit komen. De Mediationgroep Suriname zal de mensen met een visuele beperking informeren over het belang van mediation. Zij worden hierdoor in staat gesteld er ook gebruik van te maken. De presentaties worden gehouden op 17 en 24 maart 2022 in de Volwassenen Soos.