Activiteiten

De Mediationgroep Suriname heeft op donderdag 17 maart 2022 haar eerste presentatie gehouden bij de NSBS. Eugenie Esajas en Dirk Currie vertelden de aanwezige blinden en slechtzienden over het belang en de voordelen van mediation. Mediation is een tool om conflicten op te lossen.

De aanwezigen waren zeer geïnteresseerd. Dat was te merken aan de interactie en de vragen die er gesteld werden. Na afloop kreeg de groep de contactgegevens van de mediators mee. Op donderdag 24 maart zal de tweede groep visueel beperkten geïnformeerd worden.

 

Mediation is een tool voor het oplossen van conflicten als partijen er zelf niet (meer) uit komen. De Mediationgroep Suriname zal de mensen met een visuele beperking informeren over het belang van mediation. Zij worden hierdoor in staat gesteld er ook gebruik van te maken. De presentaties worden gehouden op 17 en 24 maart 2022 in de Volwassenen Soos.

De NSBS zal vanaf 13 mei 2022 een nieuwe training in het brailleschrift organiseren. Personen die vanwege een visuele beperking het brailleschrift willen leren en andere geïnteresseerden, kunnen zich opgeven. De training duurt 10 weken. Voor meer informatie kan contact gemaakt worden met de administratie.

De afdeling Begeleiding van de NSBS heeft op woensdag 16 maart 2022 een Phagwa viering georganiseerd voor personeel en leerlingen van de Louis Brailleschool. Terwijl de leerlingen werden geïnformeerd over de betekenis van het Holi Phagwa feest, werden er diverse hindostaanse gerechten klaargemaakt op het terrein.  De viering werd mogelijk gemaakt dankzij een gulle gever.

De verschillende diensten van de NSBS vinden weer op regelmatige basis plaats. De dienstverlening moest de afgelopen twee jaren, als gevolg van de COVID pandemie, aangepast worden. Normalisering vindt plaats en cliënten kunnen weer naar de soos voor sociaal contact met lotgenoten, het volgen van computerlessen, het lenen van braille- en luisterboeken. Nieuwe cliënten kunnen zich aanmelden en met een intake gesprek zal de hulpvraag worden vastgesteld.